Categories
Автомобили Финанси

Коя фирма предлага най-ниска цена за застраховка Гражданска отговорност?

Автомобилното застраховане е безспорно най-широко разпространеното у нас. Едни от често задаваните въпроси в Интернет пространството от шофьорите на автомобили са свързани именно със задължителната за всяко пътно превозно средство, застраховка Гражданска отговорност.В следващите редове ще се спрем именно на тази тема, за да обсъдим някои важни неща, които вълнуват повечето собственици на автомобили у нас. Така че ако смятате, че ще ви бъде интересно, продължете да четете докрай.

Като за начало е добре да изясним какво представлява застраховка „Гражданска отговорност“ за тези от вас, които не са наясно.

Застраховка ГО покрива отговорността на собствениците и водачите на МПС за причинени по тяхна вина телесни увреждания и/или смърт и/или материални щети на трети лица. Тя се сключва за срок от една година и всички застрахователни компании у нас предлагат разсрочено плащане, което разбира се в повечето случаи е със завишение на застрахователната премия.

Къде е валидна застраховка Гражданска отговорност?

Застраховка ГО е валидна на територията на страните членки на ЕС и тези, подписали Многостранното споразумение „Зелена карта“.

Коя фирма предлага най-ниска цена за застраховка Гражданска отговорност?

Това е един от най-често задаваните въпроси в онлайн пространството, чийто отговор можете сами да откриете като използвате калкулатор за актуалните цени на застрахователните компании. Цените на ГО са фиксирани от тарифата на съответната компания и отстъпки от тарифите са забранени от Кодекса за застраховането в България. Затова няма никакво значение къде ще сключите вашата застраховка ГО.

Единственото, за което можете да помислите и да съобразите е това дали възнамерявате да сключите застраховка Каско, защото много компании дават допълнителна отстъпка, когато купувате комбиниран продукт.

Коя фирма предлага най-ниска цена за застраховка Гражданска отговорност?

Задължително ли е да плащам застраховка Гражданска отговорност?

Да, задължително е. Застраховката е с много високи лимити на покритие за имуществени или неимуществени вреди. Дори да сте най-примерния шофьор и да смятате, че само плащате застраховка без да я използвате, то се замислете, че ако някой ден ви ударят, даденият автомобил също е задължен да има застраховка и това ще бъде причината вие да получите обезщетение.

При сключване на застраховка Гражданска отговорност чрез sdi.bg на разсрочено плащане, например, вие имате възможност да заплатите вноските си онлайн на sdi.bg. Също така имате възможност да сравните цените на много компании и да спестите пари. Друго предимство е, че повечето офиси на SDI работят до късно, включително събота и неделя, така че ако плащате във физически офис, това е много удобно за вас. Можете да разчитате на фирмата за напомняне с SMS за всяка вноска или изтичаща полица. И най-хубавото е, че получавате безплатно клубна карта SDI, която ви носи отстъпки от застраховките на компанията, както и в търговски обекти на техни партньори – бензиностанции, центрове за гуми, магазини и др.

Ако възникнат допълнителни въпроси, които желаете да зададете, не се колебайте да го направите посредством онлайн чата на sdi.bg, или директно с обаждане на телефонен номер: 0 800 11 300.